Alla Hjärtans Dag, sprid värme och öka din försäljning!

Publicerad 7 februari, 2017

E-post, SMS & Sociala medier

Den 14 februari närmar sig, ett datum mer känt som alla hjärtans dag. Glöm inte att sprida värme och glädje till era mottagare. De är trots allt anledningen till att ni kan skicka utskick av olika slag och en kanal som kan hjälpa er att nå uppsatta mål, kanske ökad försäljning?

 

Vem tycker om att lyssna på någon som enbart pratar med sig själv?

Email marketing är ett fantastiskt bra sätt att nå ut till en bred publik och på så vis öka er försäljning. Men, det betyder inte att ni enbart ska prata om er själva, då kommer ni förlora läsarnas intresse ganska så snabbt. Ge dem tips, läsvärda artiklar och information de kan ha nytta av, kanske i samband med det ni säljer?

 

Inledning

Hur inleder ni era utskick? Ibland kan det vara trevligt att mötas av en personlig hälsning från avsändaren när man öppnar mailet, det kanske du känner igen själv? Tänk alltid på vad du själv skulle uppskatta och inte om mailet var ämnat för dig.

 

Personifiera mera

Kan tyckas som att vi tjatar om detta men det är just för att det i vanligtvis ger önskade resultat gällande exempelvis ökad öppningsfrekvens. Men för att vara personliga behöver du inte enbart arbeta med att fläta in namn. Genom att fläta in ”arbetsroll” och ”ort” i ämnesraden kan du exempelvis rikta ditt utskick till marknadsförare i Göteborg och på så sätt visa att informationen i meddelandet är relevant för just dem. Våga experimentera och se vad som fungerar bäst för er.

 

Uppskattning

Vad vore du utan dina kunder/mottagare? Tänk på att lägga ner tiden som behövs för att innehållet ska kännas relevant för dem och hitta en balans mellan bilder och text. Har ni en e-handel? Genom vår integration med nosto kan ni genom kundanalyser förbättra mottagares köpupplevelser och personifierade rekommendationer. Läs mer här

Vill du ha inspiration om hur du kan designa dina utskick? Ta en titt på vår inspirationssida

 

Avslutningsvis

När vi nu närmar oss denna kärleksfulla dag vill vi på Netoptions också passa på att rikta ett stort tack till er alla därute som är med oss på vår resa, Ni är värdefulla för oss!