Boktips för designers!

Publicerad 13 december, 2011

Format & layout

För dig som arbetar med att skapa nyhetsbrev eller emarketing-utskick i någon form, vill vi tipsa om boken ”Create Stunning HTML Email That Just Works!” av Mathew Patterson.

Det finns många webbdesigners där ute som är oerhört duktiga på att skapa proffsiga och funktionella webbsidor. Dessa designers kommer troligen stöta på ett uppdrag där de ska skapa ett designat nyhetsbrev i HTML. Men den avancerade kodning som skapar dynamiska och interaktiva webbsidor fungerar inte för e-post. Helt enkelt för att marknadens alla mailläsare är kraftigt begränsade i hur de genererar HTML-kod. Vill man att e-postmarknadsföringen man gör ska ha samma grafiska design som webbsidan, bör man tänka om och tänka tillbaka till 90-talets tabellbaserade kodning.

Den här boken går på ett pegagogiskt sätt igenom hur man planerar, designar och kodar sina e-postkampanjer för att de ska se bra ut och fungera i så många mailläsare som möjligt. Författaren sammanställer också i tabellform vilken kod och kodegenskaper som fungerar i vilken mailläsare, så att det är lätt att gå händelserna i förväg när man designar. Han tar även upp ett kapitel om att förstå tillåtelse i e-postmarknadsföring samt tips om hur man kan ta in e-postdesign som en del av sin expertportfölj av tjänster.

Med ett enkelt språk och många bra exempel är det här en bok som varje designer bör läsa och ha som referens i sin bokhylla.

Köp boken direkt på Bokus