Effektiva mallar

Publicerad 20 december, 2013

Format & layout

Det är inte ovanligt att en och samma BizWizard-sajt används för e-postmarknadsföring för flera olika varumärken, avdelningar eller bolag. Med BizWizards kraftfulla funktion Variabler kan man hantera det på enkelt och effektivt sätt.

En av våra kunder, Business Center Group, har tre olika företagshotell i Stockholm. Varje hotell vill lätt kunna nå sina hyresgäster med e-postutskick om nyheter som rör hotellet. De har sin egen logotyp och sina egna uppgifter i sidfoten i varje e-postutskick. Dessutom har mailen olika rubriker i sidhuvudet beroende på vad syftet är. Än så länge finns det två rubrikalternativ, Lokalinfo respektive IT/Driftinfo.

Man vill också kunna göra gemensamma utskick från hotellens gemensamma administration till alla tre hotellen samtidigt. Det kan exempelvis vara inbjudningar till olika evenemang eller träffar.

Ytterligare ett behov är att kunna göra e-postutskick till prospects och andra intressenter.

Från början löste man dessa blandade behov med 9 olika e-postmallar. Nu har man ersatt alla dessa med enbart en gemensam mall som med hjälp av Variabler ser till att varje hotells utskick får rätt logotyp och avsändarinformation. Bilder och texter för varje publikations egen mall blir på så sätt dynamiska.

Med funktionen Variabler kan du använda en mall som via variabelinställningar dynamiskt placerar rätt logotype, avsändarinformation mm i mallen beroende på vilken publikation som används.

Detta är bara ett exempel på hur Variabler kan användas. Om du vill se mer av styrkan med Variabler, kontakta oss via formuläret här till höger så ger vi dig en presentation och ser hur det kan effektivisera ert arbete.