Native Advertising I Vad innebär det?

Publicerad 30 november, 2016

Texter & innehåll

Vi tar oss vidare genom begreppsdjungeln och stöter på Native Advertising. Vad innebär egentligen detta begrepp och vad har det med e-mailmarketing att göra?

Native Advertising, har fått allt större utrymme inom digital marknadsföring och det finns en mängd olika definitioner, det är alltså dags att vi försöker klargöra detta. Nedan nämns tre kännetecken:.

  1. Annonserna är betalda
    Native Advertising är annonser som är betalda och marknadsförs på plattformar/via kanaler utanför företagets egen media.
  2. Annonserna stör inte läsningen
    Denna typ av annons liknar det redaktionella innehållet på sidan och smälter därmed in bland övrig information på plattformen. På så sätt upplever läsaren annonserna som en naturlig del av sidan. Oftast kan man vid en närmre titt se att det står att utrymmet är köpt eller sponsrat.
  3. Annonserna är informationsrika
    Annonsen är inte traditionell vilken syftar till att marknadsföra företagets specifika tjänst eller produkt. Istället är annonsen innehållsrik, intressant och anpassad för en specifik vald målgrupp.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Native Advertising är annonser som inte stör läsarens upplevelse och delger intresseväckande information i ett format som liknar övrigt material. Ytterligare ett sätt och en kanal för er som företag att arbeta med Content Marketing.

Native Advertising har börjat dyka upp inom e-postmarknadsföring, vissa av er kanske redan har stött på det. Från att ha haft fokus på websidor har dessa annonser alltså börjat synas även inom detta område. Den enkla förklaringen är att företag i större utsträckning når sina mottagare med informationen via denna kanal. Hur det kommer att utvecklas vidare framöver återstår att se, vi håller ögonen öppna!

 

Källa: Joe Pulizzi, Content Marketing Institute