Vikten av responsivt innehåll för webbsidor och utskick

Publicerad 31 maj, 2017

E-post, SMS & Sociala medier

Hur många smartphone-användare finns det i världen?

Det är en hel del kan man lugnt säga, och antalet användare avtar inte direkt i tillväxt.

År 2016 var det 2.1 miljarder användare i världen och beräknas år 2019 ha ökat till 2.5 miljarder. Därmed över 36% av världens befolkning. Med detta sagt förstår du att det är otroligt viktigt att innehållet på webbsidor och i utskick anpassar sig till de olika enheterna som mottagarna använder sig av.

Vikten av responsivt innehåll

Smartphone – användare världen över fortsätter att öka och beräknas att växa från 2.1 miljarder år 2016 till ca 2.5 miljarder 2019, och därmed över 36 % av världens befolkning. Med detta förstår du att det är otroligt viktigt att innehållet i exempelvis mail och på webbsidor anpassar sig till de olika enheterna som mottagarna använder.

Innehåll som inte är responsivt idag kan komma att påverka kundupplevelsen negativt då det blir krångligt för mottagaren att hitta och ta del av önskad information. Vad det i sin tur leder till kan ni nog räkna ut själva.

Så se till att innehållet är anpassat för mobil och glöm inte att testa hur det ser ut innan ni publicerar websidor och gör olika typer av utskick. På så sätt kan ni kontrollera att det blir en fröjd för ögat, oavsett enhet som mottagaren använder.

(Antalet smartphone-användare i miljarder)

Självklart är innehållet i BizWizard responsivt. Genom att förhandsgranska kan du se hur ditt utskick/din enkät/ditt event kommer att se ut i olika enheter.

Du vet väl att du också kan skapa & skicka SMS i BizWizard? Läs mer här eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 

Fler tips & trix >